01-04-2020 Zaalvoetbalcompetitie niet hervat

01-04-2020
Zaalvoetbalcompetitie niet hervat

Vandaag heeft de regering de maatregelen verlengd die zijn genomen in de strijd tegen het COVID-19 coronavirus. Daardoor hebben wij helaas moeten besluiten dat onze zaalvoetbalcompetitie dit seizoen niet meer wordt hervat. Dit heeft een aantal gevolgen.

Geen promotie/degradatie

Het volgende seizoen start iedereen weer in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Door het niet uitspelen van de competitie hebben we geen eindstand op basis waarvan we vinden dat we een eerlijke promotie/degradatie kunnen toepassen. We zijn van mening dat dit de meest eerlijke afwikkeling is. En we realiseren ons dat dit voor sommige teams prettig is, voor anderen niet. Dat laatste is uiteraard zeer spijtig. We volgen hierin de KNVB.


Financiële gevolgen

Wij hebben aan het begin van dit seizoen een contract met Optisport, de uitbater van de Veluwehal, afgesloten voor huur van de zalen. Zij verwachten van ons volledige betaling voor de resterende speelavonden. De overheid kondigde aan dat betaling van huur en eventuele restitutie mogelijk onderdeel wordt van het pakket steunmaatregelingen. Wij ontvangen hierover op korte termijn bericht van de gemeente. Pas daarna willen wij ook een besluit gaan nemen over een eventuele compensatieregeling voor alle teams. 


Inschrijven nieuw seizoen

Tevens willen we van deze mogelijkheid gebruik maken om jullie erop te attenderen dat binnenkort de mogelijkheid volgt om als team weer aan te geven of je wijzigt of stopt volgend seizoen. Hierover zullen wij later deze week jullie een mail met meer informatie toesturen.


Met sportieve groet,


Het bestuur