13-05-2020 Stoppen damesvoetbal, extra herenteams

13-05-2020
Stoppen damesvoetbal, extra herenteams

Na lang wikken en wegen, veel rondvragen en eindeloos zoeken naar een nieuw team, hebben wij besloten om te stoppen met het damesvoetbal in onze competitie. Door een late afmelding van een team was voortzetting echt niet langer mogelijk.

Dit heeft een aantal belangrijke gevolgen die gelden voor alle teams:

Extra teams, ext
ra wedstrijden

We vergroten de vier herenklasses van 11 naar 12 teams. Dit betekent dat elk team 2 extra wedstrijden speelt. Dat betekent ook dat er 2 extra speelavonden bij komen, wat het totaal op 33 brengt. We hadden ook graag de speeltijden (zeker de eerste en laatste wedstrijd) willen aanpassen, maar dat is hiermee niet meer mogelijk. Dat is een keuze die we hebben gemaakt.

Nieuwe teams
Er stromen vier nieuwe teams in vanuit de wachtlijst. Deze contactpersonen gaan we deze week benaderen, op volgorde van aanmelding. Volgens ons reglement starten zij in de laagste (derde) klasse.

Promotie

Vier nieuwe teams in de derde klasse betekent ook doorstroming in de hogere klasses.
We gaan hierbij uit van de huidige stand:

- Eerste drie teams uit de 3e klasse (Aucta FC, Nummer 12 en F.C. Nieuw Amsterdam)
- Eerste twee teams uit de 2e klasse (Rijschool Saglam en Chloris/DPF printing)
- Eerste team uit de 1e klasse (Toro Junior)

Financieel
Alle damesteams hebben reeds een factuur ontvangen voor het nieuwe seizoen. Zij zullen een creditfactuur ontvangen en, mocht de factuur al betaald zijn, ook het inschrijfgeld teruggestort krijgen. Voor de herenteams verandert er verder niets op financieel vlak. Wel vragen wij hierbij nogmaals aandacht voor alle openstaande facturen; mocht je dit nog niet gedaan hebben, deze graag op korte termijn voldoen.

Dit bericht is op 13 mei 2020 ook verstuurd naar alle contactpersonen.