13-08-2020 Update seizoen 2020-2021
X Scheidsrechters gezocht

13-08-2020
Update seizoen 2020-2021


Vanaf vandaag staat het concept speelschema online op onze website. Dit betekent dat er door ons nog wijzigingen doorgevoerd kunnen worden, maar dit niet de voorkeur heeft. De seizoenstart staat gepland op 4 september 2020. Ondanks dat wij er alle vertrouwen in hebben dat we die avond ook daadwerkelijk kunnen starten, zijn er natuurlijk een aantal onzekerheden door de huidige situatie.
Via deze mail wil ik graag toelichten wat de mogelijke scenario’s voor dit seizoen zullen zijn omtrent het speelschema.

Scenario 1
In het meest gunstige scenario start de competitie 2020 – 2021 op vrijdag 4 september. Het reguliere seizoen loopt dan door tot en met 28 mei 2021. Dit zijn in totaal 35 speelavonden.

Scenario 2
In een minder gunstig scenario start de competitie niet op vrijdag 4 september, maar op 11, 18 of zelfs 25 september. Ook is het natuurlijk mogelijk dat er speelavonden wegvallen i.v.m. een nieuwe lockdown of verzwaarde coronaregels.  In het geval van dit scenario doen we er alles aan om deze speelrondes in te halen. Dit kan op verschillende manieren op volgorde van voorkeur;

1. We halen speelavonden in op de 2 vrijdagavonden die nu ingepland zijn voor andere evenementen, waarvan de doorgang nog onzeker is. Dit gaat om vrijdag 19 maart 2021, en vrijdag 9 april 2021.
2. Deze evenementen gaan toch door; we gaan nu inhalen op woensdagavond 7 april, woensdagavond 14 april en eventueel woensdagavond 21 april.
3. We proberen een extra zaal te huren voor een aantal speelavonden, om in te halen op het programma. 
4. We kunnen niet op woensdagavond inhalen, een andere zaal huren, of de vrijdagavonden gebruiken en zijn genoodzaakt de speelavonden 4 juni 2021 en 11 juni 2021 te gebruiken.
5. We korten de laatste 1,2 of 3 speelrondes in en halen op de reguliere avonden wedstrijden in. De wedstrijden zullen dan 15 minuten duren en we spelen 2 speelrondes op 1 avond.  

Er staan dus een aantal optionele data in het speelschema, die nu nog niet ingevuld hoeven te worden. Wij zien dit als officiële speeldata dus zorg ervoor dat je deze beschikbaar houdt.

Scenario 3
Het is ook mogelijk dat er door een coronageval binnen een team een wedstrijd niet door kan gaan. In dit geval verplaatsen wij deze wedstrijd naar de eerste inhaalavond op woensdag 7 april. We vragen teams dan ook om verantwoordelijkheid te nemen, en indien er een coronageval binnen het team wordt vastgesteld dit tijdig naar ons te communiceren. Wij volgen de regels van de KNVB en het RIVM omtrent het verplaatsen of afgelasten van een wedstrijd.

Coronaregels
Alle regels die gelden in en rondom de zaal, zullen een week voor de start van de competitie met jullie gecommuniceerd worden. De veranderende situatie maakt het onmogelijk dit eerder te communiceren.

Verder hebben wij er heel veel zin in, en hopen wij dat we een ‘normaal’ seizoen kunnen draaien. Mochten er nog vragen zijn omtrent het speelschema of de coronaregels dan graag naar voorzitter@zaalvoetbalbarneveld.nl.