Laatste mededelingen

Uit de laatste vergadering voor aanvang het nieuwe seizoen, waarbij al onze vrijwilligers aanwezig waren, zijn een aantal (pijn)punten naar voren gekomen. We hebben alle teamcaptains gevraagd dit bericht te delen in hun team.

Alcohol voor de wedstrijd
Het valt enkele scheidsrechters op dat er door sommige teams bier op de tribune wordt genuttigd voordat ze moeten spelen. Dat blijft natuurlijk ieders eigen verantwoordelijkheid, maar het kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Alcohol verhoogt de kans op blessures en het verhoogt bijvoorbeeld ook de kans op verstoorde hartritmes. Daarnaast zijn deze teams wat ‘luidruchtiger’ tijdens de wedstrijd en dat resulteert in wat meer commentaar. We verzoeken jullie hier verantwoordelijk mee om te gaan.

Scheldwoorden
Er is unaniem besloten om harder op te treden tegen spelers die persoonlijke, ernstige verwensingen naar de scheidsrechter(s) roepen. Men ontvangt gelijk rood en de strafcommissie legt daarna een forse schorsing op. Voetbal is emotie, dat snappen wij als geen ander, maar er zijn grenzen. Dus, je bent gewaarschuwd 😉

Bankzitters
Ben je niet de coach en sta je niet op het wedstrijdformulier met een rugnummer? Dan mag je niet op de bank zitten. De ruimtes om het veld zijn krap, dus het is voor de scheidsrechters behoorlijk hinderlijk als de bank volzit met niet-spelende mensen. 

Tenslotte, iets positiefs
Achter de schermen is er weer hard gewerkt om alles in orde te krijgen. Het is helemaal geen vanzelfsprekendheid dat dit altijd lukt en we zijn daarom trots op onze organisatie. Ook zij verdienen wel eens een complimentje 😀

We kijken uit naar een mooi en sportief voetbalseizoen!

Het bestuur