Nieuwe coronamaatregelen

Net als de rest van de Nederlandse (sport)wereld zijn wij zéér teleurgesteld en verrast omtrent de nieuwe coronamaatregelen die zaterdag ingaan voor de amateursport. Wij zijn van mening dat iedereen lekker moet kunnen voetballen. Desondanks zijn we verplicht om de opgelegde regels naar eer en geweten te handhaven.


Controle bij de deur
Vanaf zaterdag 6 november 2021 vindt toegangscontrole plaats bij de ingang van de zaal. Spelers dienen een QR-code te kunnen laten zien waaruit blijkt gevaccineerd of getest te zijn (zie regels rijksoverheid.nl). Spelers, bezoekers en vrijwilligers zonder (geldige) QR-code of zonder negatief testbewijs kunnen wij helaas geen toegang verlenen. Wij beseffen ons maar al te goed dat het controleren van QR-code aan de deur voor op onbegrip kan rekenen. Echter zijn we als sportorganisatie hiertoe wettelijk verplicht.

Overleg met je team
We begrijpen dat deze nieuwe maatregelen het voor teams lastig kunnen maken om voldoende spelers op de been te krijgen. Toch willen we jullie vragen om er alles aan te doen om de competitie tot een goed einde te brengen. Als organisatie hebben we inmiddels de spelerslijst verruimd naar maximaal 20 spelers per team. Hiernaast mag je van ons verwachten dat we er alles aan doen om ons ongenoegen te uiten bij de gemeente; net als de rest van alle verenigingen in Nederland. Voor nu: neem geen overhaaste beslissingen, en overleg goed binnen je team. Er is meer mogelijk dan je denkt.

Handreiking: bevries het lidmaatschap
Als extra gebaar richting teams die door de nieuwe maatregelen overwegen te stoppen, en daardoor voor een groot probleem zorgen in de competitie, is er besloten om een tussenoplossing te bieden aan deze teams. Teams die niet meer willen (of kunnen) voetballen door de bovenstaande maatregelen kunnen ervoor kiezen 'bevroren' te worden. Hierbij gelden de volgende richtlijnen:

  • Het lidmaatschap kan in eerste instantie worden bevroren in de periode 6 november tot maximaal 31 december 2021 (of tot wanneer de maatregelen eerder worden versoepeld).
  • Tijdens deze periode verliest je team reglementair alle gemiste wedstrijden met een 5-0 nederlaag. 
  • Kies je voor ‘bevriezen’, houd er dan rekening mee dat je team gedurende de gehele periode geen wedstrijden speelt (het is voor de organisatie niet mogelijk om dit per wedstrijd of enkele wedstrijden geregeld te krijgen).  
  • Zodra de maatregelen in positieve zin veranderen, kunnen deze teams weer instromen.
  • Mochten de maatregelen langer duren dan 31 december, dan komt het bestuur voor die tijd met een nieuwe reactie.

Het is hoe dan ook een vervelende situatie waarin wij hopen dat deze onbegrijpelijke maatregel snel weer ingetrokken wordt.

We vertrouwen op jullie begrip.

Het bestuur