Sfeer in de zaal

Vrijdag 12 november hebben we ondanks de nieuwe maatregelen gelukkig nog kunnen voetballen. Dit wordt mogelijk gemaakt, door onze vrijwilligers. Zowel de scheidsrechters, wedstrijdleiding en de vrijwilligers aan de deur doen wekelijks hun uiterste best om ervoor te zorgen dat er gevoetbald kan worden. We merken dat niet iedereen zich hiervan bewust is, en daar balen wij van. 


QR-check 

Net als bij elk ander evenement in de horeca, sportwereld, of waar dan ook, gelden voor ons als bedrijvencompetitie ook de opgelegde regels. Dat is helaas geen keuze, maar bittere noodzaak. Onze vrijwilligers aan de deur doen er alles aan om deze regels op een vriendelijke manier te handhaven. Het verbaast ons dan ook ontzettend dat spelers hier chagrijnig of zelfs brutaal op reageren, geen ID kaart bij zich hebben, of op een andere manier denken dat de regels niet voor hen gelden. 

De QR-code is alleen geldig in combinatie met een identiteitsbewijs, en zonder een van de twee kom je niet binnen. Als je hier moeite mee hebt, blijf dan lekker thuis. We zijn en blijven een vrijwilligersorganisatie die zijn best doet om ervoor te zorgen dat iedereen lekker kan voetballen. We zien liever een glimlach aan de deur 🙂 

Sfeer 

Het 'prikkelbare' van hierboven zien we helaas ook terug tijdens de wedstrijden. Ook daar staan vrijwillige scheidsrechters zonder wie het zaalvoetbal niet mogelijk zou zijn. Dat er af en toe een beslissing nadelig uitpakt, of dat je het ergens niet mee eens bent, hoort bij het zaalvoetbal. Dat betekent niet dat je je op wat voor manier dan ook kunt misdragen. 

Afgelopen vrijdag is er een wedstrijd gestaakt vanwege het herhaaldelijk beledigen en bedreigen van onze scheidsrechters. Te bizar voor woorden in een bedrijvencompetitie waar plezier voor iedereen voorop zou moeten staan. We treden hier hard tegen op. Hetzij door kaarten, hetzij door schorsingen achteraf. 

Het merendeel van de teams gedraagt zich overigens keurig, waarvoor dank. Voel je je aangesproken? Laat dan eens wat vaker je glimlach zien, of blijf thuis. 

Vriendelijke groet, 

Het bestuur